Natuurvriendenhuis
Het ABK-huis
Natuurvriendenhuis
Het ABK-huis

Green Key

Het Nivon staat voor duurzaam en sociaal. We streven naar gelijke kansen voor iedereen.
We bezuinigen op energie, we kopen zo veel mogelijk milieuvriendelijke schoonmaakprodukten in en voedsel dat op een eerlijke wijze is geproduceerd.  Niet voor niets is het Nivon aangesloten bij de Fair & Green Deal.

Aanvraag certificering
In 2019 gaan wij voor de Green Key-certificering.  Op twaalf verschillende thema’s worden we beoordeeld, onder meer maatschappelijke betrokkenheid, energiebezuiniging, afvalscheiding. milieuvriendelijk en duurzaam inkopen. Het is een proces, geen eindbestemming.
We zijn continue op zoek naar haalbare stappen om onze maatschappelijke verantwoordelijkheid vorm te geven.

Wij doen aan natuurlijk en duurzaamheid terreinbeheer. Ons eigen hout gebruiken we voor allerlei doeleinden, zoals paaltjes, afscheidingen en picknicktafels. Wat niet gebruikt kan worden laten we in het bos liggen. Insecten, muizen en eekhoorntjes en vogels kunnen er nog wat mee. Het blad wordt gecomposteerd.

Onze maatschappelijke betrokkenheid laat zich zien in de diverse natuur- en cultuurarrangementen, die wij samen met anderen naar ons huis weten te krijgen. Ook bieden wij de mogelijkheid tot het volgen van een maatschappelijke stages. En natuurlijk hebben wij zorg voor onze eigen vrijwilligers.

Ons enthousiasme om duurzaam en maatschappelijk betrokken te leven proberen we ook over te brengen op onze gasten. We bieden ze Doppers te koop aan, goed voor het milieu en het draagt een steentje bij voor de eerlijke verdeling van het kapitaal in de wereld. En om zoveel mogelijk het gebruik van plastic tegen te gaan zijn linnen tasjes verkrijgbaar.

Planning 2019

  • De laatste lampen worden vervangen door LED-verlichting;
  • De waterdoorstroom van de wastafels in de slaapkamers wordt gereduceerd om onnodig verspilling van drinkwater tegen te gaan.
  • We gaan zeepdispensers plaatsen in de toiletruimten, die gevuld worden met milieuvriendelijke zeep.
  • Bij de aanbesteding van afvalverwerking, gaan wij kijken of het mogelijk is ook plastic apart in te zamelen.
  • We gaan de gasten informatie verschaffen over onze energiebesparende maatregelen en over adressen waar zij regionale producten kunnen kopen.

X
X