Vuurwerkvrije jaarwisseling 2021-2022

Update 1 november 2021

Natuurvriendenhuizen streven naar een vuurwerkvrije jaarwisseling. Dat betekent dat in en om de  omgeving van de accommodatie het vuurwerk wordt geweerd.  Sterretjes zijn toegestaan, als verhoging van de feestelijke sfeer – alleen buiten op het terras.

Voor het ABK-Huis en Het Hallse Hull geldt dat tijdens Oud & Nieuw – in overleg met de huiswacht – legaal siervuurwerk mag worden afgestoken op het Drentseveld, het kampeerveld dat het dichtst bij de weg ligt. Uiteraard houden we daarbij rekening met de aanwezige gasten en kampeerders.

Dat wil zeggen: alleen tussen 24.00 uur en 01.00 uur, met inachtneming van de wettelijke voorzorgsmaatregelen. En geheel op eigen risico. Na afloop wordt de locatie en de omgeving  natuurlijk schoon opgeleverd, vrij van vuurwerkresten.

Vuur:

Indien de weersomstandigheden het toelaten – en na overleg met de huiswacht – kan  een  (gezamenlijk)  vuur worden gemaakt op de daar voor bestemde vuurplaatsen.  Stookhout is te koop bij de huiswacht.

Andere knallers:

Voor diegenen die graag een fles bubbels openmaken tijden Oud & Nieuw, is het wellicht handig om te weten dat het ABK-huis niet beschikt over champagneglazen. Wij hebben wijnglazen in de vorm van het bekende Picardie-glaswerk. Mocht je dus belang hechten aan een mooie smalle flute op een pootje, dan adviseren we je om die zelf mee te nemen.

Oliebollen en appelflappen:

De bakker in Eerbeek staat bekend om zijn heerlijke oliebollen en appelflappen. Op bestelling verkrijgbaar. Om veiligheidsredenen is het niet toegestaan om in het ABK-huis te frituren of een pan olie heet te maken voor het bakken van oliebollen of appelflappen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.