Algemene informatie

Het huis

Het ABK-huis bestaat uit een statige villa (1954) en een moderne, duurzaam gebouwde vleugel. Er zijn 30 slaapkamers met in totaal 60 bedden, verdeeld over 1-persoons-, 2-persoons-, 3-persoons- en 4-persoonskamers.

Hier wacht je als wandelaar en fietser een warm welkom door de gastheer/ gastvrouw van het ABK-huis. Geen lakens in je rugzak? Geen probleem, die kun je hier huren. Geen boodschappen gedaan? De winkels en restaurants van Eerbeek zijn vlakbij. Een natuurvriendenhuis is gebaseerd op het principe van zelfvoorziening. Je kookt je eigen maaltje, maakt zelf je bed op, neemt je eigen lakens mee en laat de kamer schoon achter. De kamers zijn eenvoudig, met een wastafel, kast, bedden van 2 meter lang, kussens en dekbedden.
Het ABK-huis is rolstoelvriendelijk en een waar eldorado voor jong en oud. Kinderen kunnen zich bij slecht weer binnen vermaken met talloze spelletjes. Buiten zijn speeltoestellen voor klein en iets minder klein en op het sportveldje meet menig papa zich aan de pingpongtafel met zijn kinderen.
Er is ruime gratis parkeergelegenheid en een afgesloten fietsenstalling.

Rondleiding

Via de ingang kom je binnen in onze ruime hal met zitjes. De gastvrouw/-heer heet je persoonlijk welkom, geeft je je kamersleutel en wijst je de weg in huis. Als je nog niet bij boeking hebt betaald, dan kun je hier pinnen. Als je nog niet bekend bent met het Nivon en/of het ABK-huis, zal hij/zij je persoonlijke wegwijs maken in het huis. Direct grenzend aan de hal is de keuken. Volledig geoutilleerd voor 60 gasten met alles wat je nodig hebt om je boodschappen op te slaan en eten te maken. Als je verder doorloopt kom je in het nieuwere (1998) gedeelte van het huis. Aan je rechterhand de grote zaal met eettafels en zitjes met uitloop naar een groot terras. Aan je linkerkant de kleine hartvormige zaal met een piano. Loop je nog verder dan kom je in de slaapvleugel van twee verdiepingen. Het ABK-huis heeft geen lift. Dat hoeft geen probleem te zijn, bij boeking kun je vragen om een kamer op de begane grond. Hier vind je ook het invalidentoilet en 2 drempelloze slaapkamers. Via de eerste verdieping kun je bovenlangs weer naar de oude villa en kom je via de statige trap weer in de hal terug.

Informatie

Natuurvriendenhuis ABK-Huis Hallseweg 12 6964 AM Hall (bij Eerbeek) 088 0990 970 (aanmeldsecretaris) 088 0990 950 (ABK-huis)
Zoek & boek
Tarieven
Mail de aanmeldsecretaris
Kampeerterrein Het Hallse Hull
Nivon is meer