Natuurvriendenhuis
Het ABK-huisNieuws en activiteiten

ABK-Huis en het coronavirus

laatst bijgewerkt: 21 oktober 2020

Het ABK-huis is open!

Er is sprake van een ‘tweede golf’, wat betreft het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames. Het RIVM en de regering hebben strengere maatregelen opgelegd, geldend vanaf 14 oktober, voor een periode van 4 weken.  Wij volgen de ontwikkelingen op de voet.

Gelukkig is het ABK-huis nog steeds geopend en mogen we ‘gewoon’ gasten ontvangen!

Wij organiseren het verblijf van een beperkt aantal huishoudens tegelijkertijd in het huis. Daarmee geven we iedereen de ruimte om de 1,5m-richtlijn te volgen. We adviseren het dragen van een mondkapje in de ‘doorloopruimtes’ (hal/ gangen/ keuken). Je brengt zelf een mondkapje mee, of je vraagt er eentje aan de balie. Het mondkapjesadvies geldt  voor personen van 18 jaar en ouder.

Het uitgangspunt is: een veilig en aangenaam verblijf voor jou én onze vrijwilligers. Daarvoor gelden in deze periode wel een paar andere afspraken dan je van ons gewend bent. De belangrijkste afspraak is  ‘houd rekening met elkaar’.

Wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM en vragen jou dat ook te doen. Uiteraard blijf je thuis (en annuleer je je verblijf) als er sprake is van  coronaverschijnselen bij jezelf of bij één van je huisgenoten.

In deze poster lees je meer over de bijzonderheden voor en tijdens je verblijf.

Info over reserveren

Je bent van harte welkom, maar wel graag van te voren boeken. Last-minute-reserveringen zijn helaas niet mogelijk; je boekt minimaal 2 dagen  voor de gewenste verblijfsdatum. Boek je via internet, dan ontvang je een optie/aanvraag-melding.  De aanmeldsecretaris beoordeelt of er nog plaats is en zal op je mail of aanvraag reageren.

    • ams.abk@nivon.nl         aanmeldsecretariaat (per mail heeft voorkeur)
    • nivon.nl                            online via onze website
    • 088-0990970                  aanmeldsecretariaat

Het wordt anders, maar niet minder leuk!

Heb je vragen?
Neem dan contact op met de aanmeldsecretaris via ams.abk@nivon.nl

Zomeractiviteiten in Hall

ZOMERACTIVITEITEN OP HET HALLSE HULL

Kom deze zomer spelend Het Hallse Hull ontdekken!

Wil je Weerwolven van Wakkerdam spelen of mee op één van de tochten met onze verhalende natuurgids?

Doe mee met het smokkelspel, levend bingo of kom lekker knutselen. Organiseer je liever zelf een spel of activiteit? Dan kan bij ons ook.

En natuurlijk gaan we broodjes bakken bij het kampvuur, als het weer meezit.

Kom in de periode 19 juli tot en met 14 augustus naar Het Hallse Hull of het ABK-huis. Er zijn dan verschillende activiteiten voor jonge kinderen, tieners en volwassenen. We zien je graag!

Hou onze website in de gaten. In het voorjaar volgt meer informatie.

Jubileumdag ABK-Huis & Het Hallse Hull

Op 19 oktober 2019 was de open dag i.v.m. ons jubileum een groot succes!

Het ABK-huis bestaat 65 jaar en Het Hallse Hull 60 jaar. En meer dan 150 gasten vierden dat met ons mee.

De ludieke opening werd verricht door ‘professioneel wandelaar’ Gerda, in gesprek met  wethouder van Brummen Eef van Ooijen en  landelijk Nivon-voorzitter Henk Schaaf, muzikaal omlijst door ‘native flute’-speler Rik Bakker.

Vervolgens vermaakten de gasten zich bij de diverse marktkramen en presentaties.  Ook voor kinderen was er van alles te doen: blotevoeten-pad, stokbrood op kampvuur bakken, speurtocht maken.

Voor deze speciale gelegenheid werd een fotowedstrijd uitgeschreven, met als thema: Buiten in de de natuur. Er zijn prachtige foto’s ingestuurd. Kijk hier voor  de ingezonden én winnende foto’s.

.

Informatie

Natuurvriendenhuis ABK-Huis
Hallseweg 12
6964 AM Hall (bij Eerbeek)
088 0990 970 (aanmeldsecretaris)
088 0990 950 (ABK-huis)

X