Kort nieuwsbericht uit Hall mei 2023

Vertrek Oekraïners

Het was nog even spannend of de zgn. flexwoningen op tijd gereed zouden zijn. Woningen die door de gemeente in korte tijd in Eerbeek zijn gerealiseerd vlakbij de sportvelden. Het is gelukt!  In 2 groepen zijn onze Oekraïense gasten op 18 en 19 april verhuisd. Op 20 april hebben ze zelf het ABK-huis weer grotendeels in orde gemaakt.

Op donderdagavond 13 april vond de laatste bewonersavond in het ABK-huis plaats. Onze gasten kregen informatie over de verhuizing, maar het was vooral ook een moment van afscheid. Veel lovende woorden van onze gasten met vooral dank aan iedereen. Als dank ontvingen wij een gastenboek. Wij gaan proberen dit via ons intranet beschikbaar te stellen.

Zij gaan ons missen. En wij hen natuurlijk ook!  Wij hebben toegezegd dat we in mei bij hen op bezoek gaan.

Het geeft de BHC een goed gevoel dat wij een heel jaar opvang hebben kunnen bieden.

ABK-Huis weer terug naar normaal

Op 21 april vond de overdracht plaats met de gemeente en konden wij weer vrij in ons huis bewegen. Geen idee wat we konden verwachten. Het huis was netjes achtergelaten, maar we zien na het intensieve gebruik veel slijtage, waar we echt meer aan de slag moeten:  schilderen kamers en vervangen vloerbedekking. Maar dat komt op een later moment.

In 2 weken tijd zijn het vloerenbedrijf en de schilder bezig geweest de hal en zalen weer een beetje mooier te maken. Afgelopen vrijdag waren ze daarmee klaar en is begonnen met herinrichting van het huis.

De slaapkamers en de keuken zijn door diverse vrijwilligers uitvoerig schoongemaakt. En heel veel kleine en grotere technische klussen zijn en worden gedaan. In het weekend van 13 en 14 mei wordt de laatste hand aan de herinrichting gelegd, zodat het huis met Hemelvaart weer voor gasten open kan.

Versterking BHC

Op 22 april hadden we een prettig gesprek met Marceline Schraa. Zij had contact opgenomen naar aanleiding van de oproep in de Toorts. Marceline gaat de komende tijd meedraaien in de BHC. Gezamenlijk bekijken we welke eventuele rol Marceline op zich zou kunnen en willen. Binnenkort hebben we de eerste vergadering met Marceline. Wij zijn blij met versterking en hebben vertrouwen dat we met haar een goede aanvulling hebben gevonden.

Vrijwilligersdag 10 juni 2023

Ondanks dat er maar heel weinig mensen hebben aangegeven te willen helpen met de organisatie van deze dag, hebben we besloten deze dag toch door te laten gaan. Wij vinden het belangrijk dat er toch een moment is waarop we elkaar op ontspannen wijze kunnen ontmoeten en bij kunnen praten. Binnenkort volgt meer informatie.

Roosters

Het is Johan samen met jullie gelukt om de roosters weer beter gevuld te krijgen. Voor het kampeerterrein is het hele seizoen gevuld. Voor het ABK-huis zijn er nog diverse perioden vrij. Kijk alsjeblieft nog een keer in jouw agenda om te zien of je toch nog een gaatje kunt vullen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *